dimecres, 31 d’octubre del 2012

Avantatges i inconvenients de les TIC

En una de les sessions de classe, vàrem haver de llegir tres lectures* les quals feien referència al predomini de les TIC a l'àmbit educatiu, els canvis que generen, l'adaptació d'aquestes... A partir de la seva lectura vàrem entrar en debat amb tota la classe, anomenant els avantatges i desavantatges de les TIC, els diferents canvis que es produeixen a l'escola i la manera com adaptar-nos el més ràpid i fàcil possible...

Hi havia diferents postures ja que molts de nosaltres defensaven l’ús de les TIC i altres els hi trobaven més inconvenients, però tots argumentant els seus posicionaments.

Jo personalment, no em decanto ni a favor ni en contra. Tant li trobo avantatges a l’ús de les TIC com desavantatges, tot i que em surten més inconvenients. Com a avantatges, les TIC et proporcionen més comoditat alhora de treballar, ens permeten estalviar,  són més ràpides, ja que amb una simple recerca a internet ja tens la solució del teu problema. La majoria de nosaltres tenim fàcil accés a elles, facilita la comunicació, ja que actualment amb les xarxes socials, xats... ens podem comunicar amb moltíssimes persones, persones d’altres països, amics o familiars que es troben lluny nostre... Com a inconvenients, són perjudicials per la salut i per la teva socialització (et provoquen mal de cap, addicció en algunes situacions, dependència...), t’aïllen de la societat, et distancien de les persones i del món que t’envolta, quan xateges amb altres persones et poden fer entendre interpretacions errònies (per exemple, una persona et pot estar explicant una història molt content i tu interpretar-ho com una cosa trista), poden ser perilloses si no vigiles a on et poses, ja que no saps mai amb qui et pots trobar a la xarxa, tenen un límit de funcionament, és a dir, no duren per sempre, s’espatllen. A més a més, són tecnologies bastant cares, i moltes persones o institucions no es poden permetre el luxe de tenir-ne, i més actualment en la situació de crisis econòmica que en trobem.


*Lectures: ¿Queda descartada la escuela?; Innovación pedagógica con TIC y el desarrollo de las competencias informacionales y digitales de Manuel Area Moreira; ¿Competencia digital o manejo de tecnologias? de Ángeles Abelleira Bardanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada