divendres, 2 de novembre del 2012

Les TIC a l'escola

Imatge realitzada per mi

Cada vegada les noves tecnologies de la informació i la comunicació estan més presents en la nostra societat. Aquest fet comporta canvis en els quals tots ens hem d’anar adaptant el millor possible. En un dels àmbits on podem veure que estan predominant és a l’escola, a l’àmbit educatiu.

Com a futura mestra que seré, hauré d’utilitzar les TIC, les hauré d’ensenyar als meus alumnes, hauré de treballar amb elles tot creant activitats creatives i dinàmiques...en definitiva m’hauré d’adaptar a aquesta nou món cada cop més digitalitzat. Però tampoc hauré d’oblidar els valors de sempre els quals també em podran resultar útils, ja que no ha de ser tot mètodes nous ni tot mètodes tradicionals. Per tant, el que s’hauria de fer és fusionar els mètodes tradicionals amb les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Així doncs, crec que hauríem de repensar-nos el rol de l’escola del s.XXI, però sense transformar-la radicalment. És a dir, s’ha d’anar adaptant als canvis que experimenta la societat, però sense oblidar els ja existents.

Els canvis que hem de realitzar a l’escola no es basen només en aconseguir recursos innovadors com ordinadors, pissarres digitals... sinó que també s’han de saber utilitzar i ensenyar. Amb això em refereixo que els mestres haurien de donar a les noves tecnologies una funció més didàctica i menys instrumental. A més a més, nosaltres com a futurs mestres, també hem de canviar i, sobretot, no ignorar aquesta nova situació.


Com es pot veure a la imatge, la qual va ser dissenyada personalment, hi ha una mestra que està indecisa sobre si ensenyar a través dels métodes tradicionals o realitzar un canvi que es basa en la utilització i l'ensenyament de les noves tecnologies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada