dimecres, 14 de novembre del 2012

JClic

http://patiodetodosloscolores.blogspot.com.es/2012/01/jclic.html
Francesc Busquets, mestre i creador del Clic i dels seu descendent el JClic, va venir a fer-nos una xerrada a la Universitat per parlar-nos dels diferents serveis, portals i aplicacions adreçades a mestres i professors (el portal XTEC, Linkat, Odissea, Àgora, Alexandria...)1 i, finalment, ens va explicar el funcionament del JClic. Tot i haver centrat la conferència més a la primera part (als recursos en general) que a la segona, ha sigut una xerrada molt interessant i útil que ens servirà per la nostra formació com a futurs mestres.

Em centraré més en explicar-vos el JClic, perquè és el recurs o la eina que més m’ha agradat i, segurament, serà la que utilitzaré amb més freqüència com a mestra.

El JClic és un conjunt d’aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar i preparar diverses activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, mots encreuats, sopa de lletres, entre d’altres. Aquestes activitats estan empaquetades en tres grans blocs principals: el de les activitats d’ordenació, el de les associacions i el de les activitats de text. Aquest recurs està desenvolupat a la plataforma Java i té un codi obert, és a dir, que funciona en diversos entorns i sistemes operatius. Inicialment, el JClic era el programa Clic 3.0 (una eina per crear aplicacions didàctiques multimèdia) però ha anat evolucionant fins a esdevenir JClic.

Considero que és un entorn de gran utilitat pels educadors ja que els permet dissenyar i crear diferents activitats didàctiques tot adaptant-les a les necessitats i ritmes dels alumnes, i avaluar-les. Com a futura mestra, crec que aquesta aplicació em resultarà molt profitosa a l’hora de crear unes activitats més productives i didàctiques i, al mateix temps, fomentar la utilització de les noves tecnologies a l’aula ja que aquestes estan predominant, cada vegada més, a les nostres vides (a l’escola, a la feina...). Aquest fet és important que el tinguem en compte ja que ens haurem d’adaptar a la nova situació i als diferents canvis. Per tant, haurem de ser conscients d’aquests i del què comporten, i innovar i introduir noves eines, nous mètodes, etc.

A més a més, a partir d’aquestes activitats, podrem treballar les diferents àrees curriculars juntament amb les noves tecnologies. D’aquesta manera, els infants aprendran d’una manera diferent i més divertida, construint un aprenentatge més significatiu.



1 Podreu trobar alguns links d’aquestes aplicacions, serveis i portals a l’apartat de “Recursos i materials”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada