diumenge, 4 de novembre del 2012

Recursos didàctics

Com a futura mestra disposo de diferents recursos i eines per utilitzar les TIC, els quals hem resultaran molt útils a l'hora de treballar amb els meus alumnes. Actualment, com a mestres tenim una infinitat de recursos didàctics, tot i que no tots són adequats per treballar amb infants de zero a sis anys. Per tant, els mestres serem els encarregats d'escollir aquells recursos i eines que més s'adeqüin al context, a la situació i a les necessitats i característiques dels inafnts.

Alguns recursos didàctics que podem utilitzar a través de mitjans digitals són: el Pipo Club que és un joc didàctic dedicat a nens de dos a dotze anys; el JClic; diferents materials multimèdia; la Webquest que és una activitat didàctica de recerca, que utilitza els recursos d’internet. En aquesta es presenta una tasca als alumnes els quals hauran d’analitzar, sintetitzar, comprendre, transformar, crear i valorar la informació presentada. Aquesta informació pot ser modificada, i en poden crear de nova, publicar-la i compartir-la. Per tant, aquesta activitat de recerca et permet potenciar el treball tant individual com grupal, buscar diversa informació per resoldre o defensar un tema, entre d’altres (jo personalment no coneixia aquesta activitat); diferents programes de dibuix, com per exemple el Paint. És un programa molt entenedor i fàcil d’utilitzar amb els infants. Aquest m’agradaria utilitzar-lo en la meva professió perquè a part de ser poc complicat i fàcil d’utilitzar, estimula la creativitat i la imaginació dels infants i potencia el desenvolupament plàstic i visual; entre molts d’altres.

M'agradaria destacar un recurs en el quan no s'utilitza l'ordinador. Aquest és l'anomenat llibre tagAquest és un llibre acompanyat d’un bolígraf o lector interactiu que fa, d’alguna manera, que el llibre cobri vida, és a dir, amb aquest bolígraf toques qualsevol element del llibre i s’obté una resposta sonora. Amb aquesta activitat, la lectura esdevé una experiència enriquidora i divertida pels nens. Crec que és un recurs també molt útil i diferents perquè no tot s’ha de basar en ordinadors ja que les TIC engloben moltes més tecnologies (mòbils, càmeres, micròfons, pissarres digitals...). A la meva aula, m’agradaria que hagués algun d’aquests llibres per poder-lo treballar de tant en tant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada