divendres, 30 de novembre del 2012

Moodle

https://moodle.org/logo/

En Miquel, en una de les sessions, ens va explicar el funcionament d’un moodle, com treballar a través d'ell i com crear-ne un, ja que com a futurs professionals de l'ensenyament, probablement n'utilitzarem o en el centre que estiguem treballant facin servir aquest recurs.

Un moodle és un programari de codi lliure que crea entorns virtuals d’ensenyament i aprenentatge. Moltes escoles o universitats en posseeixen un, en el qual hi ha tots els cursos i assignatures, i també s’hi poden incloure xats, fòrums, consultes, entre d’altres. Però per poder-hi accedir, normalment necessites ser usuari.

El nostre primer moodle com a estudiants, el vam dissenyar a la pàgina web http://ad1213.milaulas.com/. La seva creació va ser totalment lliure, és a dir, en ell vam poder incloure vídeos, jocs, noticies, xats, debats... de temes diferents, ja que el professor només ens va proporcionar una petita llista amb les coses més importants que tenia que incloure el nostre moodle, però nosaltres la podíem ampliar. Per tant, aquest recurs pot ser personalitzat, dissenyat i creat a partir dels teus gustos i interessos.

Finalitzada aquesta tasca, considero que el moodle és un recurs que s’ha de conèixer ja que, actualment, la majoria d’escoles i universitats treballen amb aquest programari. A més a més, és molt útil i de fàcil accés. Treballar a través d’ell et proporciona comoditat (et permet corregir les tasques que els hi has enviat que realitzessin, pots penjar les presentacions que has utilitzat durant les classes, posar vídeos, crear fòrums...) i et permet treballar les TIC al mateix temps que treballes els continguts curriculars. Però també és important dir que et pot crear dificultats si no el saps utilitzar. Jo, personalment, en un principi, em vaig trobar perduda alhora de crear-lo ja que no sabia com fer-ho, tot era nou per mi, però amb una mica d’investigar a través d’ell, dedicar-li temps i paciència he aconseguit crear el meu moodle. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada