dilluns, 26 de novembre del 2012

Google Drive

El Google Drive és un servei d'emmagatzematge d'arxius en línia. Aquest ha reemplaçat l'antic Google Docs. Això no significa que el Google Docs hagi desaparegut, perquè no és així, simplement que aquest s'inclou dins del Google Drive, ja que d'aquesta manera s'ha pogut millorar aquest servei (més capacitat de sincronització d'arxius i d'emmagatzematge gratuït).

El Google Docs és un programa gratuït en el qual es poden crear documents en línia amb la possibilitat de col·laborar en grup. Inclou un processador de textos, un full de càlcul, un programa de presentació bàsic, un creador de dibuixos i un editor de formularis.

Aquest servei és molt útil a l’hora de treballar en equip. Quan has de realitzar, elaborar o crear un treball en un grup bastant gran, aquesta eina et facilita la feina, ja que pots anar escrivint les teves idees i les teves propostes, i la resta de participants ho van observant i poden modificar el que vulguin o el que creguin necessari. És un recurs, que jo personalment, des de que estic a la universitat utilitzo bastant, ja que no sempre es pot quedar presencialment amb els teus companys per realitzar un treball (per qüestions horàries, residència, disponibilitat...). A més a més, com a futura mestra, gràcies a aquesta eina podré realitzar formularis, qüestionaris pels meus alumnes, veure com treballen grupalment, treballar amb TIC, etc. Una activitat que podria dur a terme com a professora seria demanar-los als meus alumnes que realitzessin un treball a través d’aquest recurs i, d’aquesta manera, anar controlant com ho fan, quines habilitats i mancances tenen, com es desenvolupen amb les TIC, entre d’altres. Un cop, analitzat el treball que han fet, poder-los ajudar en allò que els hi costa més i felicitar-los en allò que han assolit.

La següent fotogràfia és un exemple d'un qüestionari. Aquest només inclou tres preguntes tipo test, però podria ser més extens o de format diferents, segons els interessos i necessitats de cada un. Aquest exactament és un qüestionari que vaig crear jo. Les preguntes són d'un conte  extret del programa "Una mà de contes" del canal Super 3.

Exemple de qüestionari



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada