dimecres, 12 de desembre del 2012

Imatge vectorial vs imatge de mapa de punts o bitmap

Les imatges vectorials es caracteritzen per estar formades per punts, línies i/o taques de color, distribuïdes en un espai bidimensional, i es basen en la geometria i en les matemàtiques. Un avantatge que tenen aquestes imatges és que si canviem la seva mida, no perden qualitat.

Les imatges de mapa de punts o bitmap estan basades per malles bidimensionals de pícselsAl contrari de les imatges vectorials, aquestes si variem o canviem la seva mida, perden qualitat; si augmentem la imatge apareixerà pícselada ja que haurà de reconstruir les parts que li falten i que no existeixen en la realitat, i si la reduïm perdrà definició en les parts més primes o desapareixeran algunes parts.


http://nizacab.blogspot.com.es/2012/09/diferencia-entre-un-mapa-de-bits-e.html

Un cop explicada la teoria, vull exposar una petita reflexió sobre aquest dos tipus d’imatges. Crec que a l’hora de treballar amb un d’aquests dos tipus d’imatges és preferible fer-ho amb imatges vectorials ja que tenen més avantatges: si variem la seva mida (l’augmenten o la reduïm) no perden qualitat (resolució), tenen una mida de l’arxiu més inferior gràcies a la seva compressió matemàtica, et permeten editar la imatge sempre que vulguis, entre d’altres.

Per tant, vist tots els avantatges que tenen les imatges vectorials, és important que davant una imatge bitmap la vectoritzem, és a dir, convertir-la en imatge vectorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada