diumenge, 16 de desembre del 2012

El color: mode de color i profunditat de bits

El color és aquell element que li dóna vida i alegria a una imatge. Aquest, a més a més, permet captar la realitat i reproduir-la amb fidelitat, és a dir, tal i com és, o bé modificant-la. Cada color està definit per quatre qualitats essencials:
Per tractar el color d’una imatge hem de tenir en compte:
-   La profunditat de bits. Determina el nombre màxim de colors per canal que podrà reflectir la imatge (8 bits: imatge amb escala indexada de 256 colors/VGA, 16 bits: imatge de color d’alta qualitat, 24 bits: imatge amb 16 milions de colors/mode RGB,...).
-  El mode de color. Identifica la quantitat màxima de dades que un arxiu pot emmagatzemar, i per tant afecta al pes de la imatge. Els modes més habituals són: Bitmap, Escala de grisos, Indexat (imatge amb paleta limitada çde 8 bits), Bitonal (imatge amb escala de grisos utilitzant 1-4 tintes personalitzades), RGB (tres canals/pícsels basats en la llum i és el mode de color habitual per treballar en pantalla), CMYK (quatre canals/pícsels basats en els pigments i és el mode habitual per treballar per impressió), color LAB (basat en la lluminositat) i Multicanal (imatge de 256 grisos en cada canal/per impressió especialitzada).

Per treballar el color, hem realitzat dues activitats amb la mateixa fotografia extreta del pixabay, un lloro vermell. Podíem treballar amb el photoshop o el gimp, jo he decidit fer-ho amb el photoshop que se'm dóna millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada