dijous, 27 de desembre del 2012

Pràctiques tipogràfiques

Primera pràctica tipogràfica: consistia en aprendre a dibuixar textos amb formes. Per realitzar-la, havíem d'escriure una frase a l'Inkscape. Un cop feta, amb l'eina de la ploma havíem de dibuixar una línia ondulada que tingués el traç d'un color i el farcit d'un altre. Aleshores, havíem de posar a sobre d'aquesta línia ondulada el text (aquest pas m'ha sigut complicat, però amb l'ajuda de les meves companyes i la professora he acabat entenent com es feia). Al principi, la meva frase hem quedava molt curta i per fer-la més llarga he hagut de deixar varis espais entre les lletres. Quan he acabat de retocar-la (canviar-li el color, el tipus de lletra, l'espaiat perquè la frase fos més alllargada...) l'he guardat en format .SVG. Després hem fet el mateix però amb una forma tancada.


Segona pràctica tipogràfica: consistia en crear una lletra amb una tipografia completament personalitzada. Per crear-la havíem d’escollir una tipografia de referència per tal de modificar-la i, a partir d’aquí, crear la nostra pròpia lletra. Per la creació hem tingut que treballar amb un sistema de capes: una primera capa amb la imatge de la nostra lletra i una nova capa on, amb la eina de dibuix, hem tingut que repassar la lletra per obtenir la imatge amb els nodes actius (també es podia treballar directament sobre la imatge vectoritzant la lletra). Un cop hem tingut els nodes actius, hem jugat amb ells, canviant el color, modificant-los per tal de crear un efecte diferent... Finalitzada la nostra creació, l’hem guardat en format .SVG.


Haig d’afirmar que aquestes dues pràctiques les he trobat bastant difícils i complicades, sobretot la segona. Suposo que la dificultat de la segona és deguda a que la vam haver de realitzar a casa sols, sense l’ajuda de ningú. Però amb els pdf que ens va facilitar la professora sobre com s’utilitza el Inkscape vaig poder realitzar la pràctica. Considero que aquest programa no és adequat per treballar-lo amb infants, com a molt em pot ser útil a l’hora de realitzar alguna presentació, algun pòster, una imatge retocada... que vulgui ensenyar-los-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada