dilluns, 3 de desembre del 2012

La imatge

Començaré definint què és una imatge:

http://blogs.hoy.es/juegosdeninos/files/2012/10/tecnobeb%C3%A9.jpg
Una imatge és la representació d’alguna cosa o d’alguna persona que nosaltres hem percebut a través dels sentits i la volem plasmar o memoritzar. Les imatges tenen diferents funcions; cada persona li atribuirà una funció diferent, segons els seus gustos, necessitats o interessos. Per exemple, es pot plasmar un moment, un record per, d’aquesta manera, després recordar-lo i guardar-lo per sempre, per explicar un fet, una història, per crear una obra d’art, per transmetre un sentiment, una emoció, entre d’altres. Per exemple, com a futura mestra, podré utilitzar les imatges amb els meus infants per explicar un conte (un conte que es basi només amb imatges).

Igual que cada persona li atribueix una funció diferent, també li pot interpretar un significat diferent ja que no tothom té el mateix pensament ni el mateix punt de vista d’una cosa. Per tant, hauré de tenir en compte, com a futura mestra, que quan els hi ensenyi alguna imatge als meus alumnes i els hi pregunti què hi veuen, potser, no tots em contestaran el mateix ja que cada infant pot veure coses diferent i interpretar-la amb significats diferents. 

Un cop explicada la teoria, hem realitzat una petita activitat molt senzilla. Aquesta consistia en buscar una imatge, descarregar-la i guardar-la al escriptori. Quan ja l'hem tingut guardada, hem mirat atentament la seva informació. Després d'haver mirat la informació de la imatge, hem tingut que obrir el photoshop (programa d'edició fotogràfica) i canviar-li la seva mida. Hem estat jugant amb la imatge i, després, hem fet que ocupés tota una pàgina DinA4 sense que perdés molta resolució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada