divendres, 4 de gener del 2013

Dinamització: El Pirata Garrapata

Us preguntareu que és això de la dinamització i el pirata Garrapata, doncs és una activitat que ens va demanar la Sandra, professora del primer bloc de l'assignatura, i que vàrem realitzar al desembre (el dia cinc la vàrem representar davant dels nostres companys i el dia catorze la vàrem entregar escrita). Consistia en crear una activitat o una seqüència d'activitats, pels nostres alumnes, sobre un tema que escollíem nosaltres mateixos i, després, dinamitzar-la. Per realitzar aquest treball ens vàrem ajuntar amb grups de vuit persones i el temps per fer-lo era escàs, tot i això, el vàrem acabar amb suficient temps.

El meu grup vam triat el tema dels Pirates. L’activitat la duríem a terme a una aula de P5, anomenats Els Pirates, durant el primer trimestre. Al llarg del trimestre faríem moltes activitats que girarien al voltant del tema dels pirates, més exactament de la vida i l’entorn del Pirata Garrapata, personatge que els acompanyaria durant aquest viatge. L’activitat que hem creat, concretament la realitzaríem el penúltim dia de classe abans de vacances de Nadal. Les mestres amb l’ajuda del Pirata Garrapata prepararien una sorpresa pels seus alumnes: si superaven un seguit de proves, descobririen un tresor!

Realitzar aquest treball, tant la part escrita com la exposició, m’ha agradat molt i m’ho he passat molt bé, sobretot a l’hora de representar-lo davant de la classe. Crec que poder-lo representar i viure-ho en primera persona és molt gratificant. És veritat, que no és exactament el mateix, però intentes fer-ho el més semblant possible perquè s’acosti a la realitat. També poder veure com ho fan els teus companys i poder comparar resulta útil, ja que d’aquesta manera, amb les opinions i crítiques constructives dels teus companys pots millorar el teu treball. En quant al treball escrit, al ser un grup tant nombrós he aprés que és molt important coordinar-se i organitzar-se, ja que sinó tot resultaria un caos i no ens aclariríem. A més a més, disposar de l’ajuda dels teus companys et facilita la feina, ja que has de tenir en compte moltes aspecte que no pots passar per alt (característiques i necessitats dels teus alumnes, temps, espai...). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada