dimecres, 2 de gener del 2013

Animació

L'animació es pot definir com la seqüència d'una sèrie d'imatges que reproduïdes de forma consecutiva i a certa velocitat creen la sensació de "fals moviment". La seqüència reproduïda pot ser un conjunt d'imatge o una sèrie de paraules que formen una frase o un text.

Un tipus d’imatge animada és l’anomenat gif animat. Aquest és un recurs didàctic animat (imatge animada) que permet reproduir imatges en moviment creant petites animacions. Un gif animat només es pot visualitzar a través d’un navegador web o en presentacions realitzades amb Power point.

Per treballar l’animació ho hem fet a través del programa Gimp. La primera activitat consistia en crear un text animat, i la segona, unes imatges animades.

Primer de tot, vull dir que a l’hora de crear tant un text animat com unes imatges animades els passos que s’han de seguir són gairebé els mateixos.

Per crear un text animat, primer de tot hem hagut de crear un arxiu de 600x100 pícsels. A continuació hem hagut de pensar un frase, escriure-la i retocar-la (escollir la tipografia i el color que volguéssim i una mida suficientment gran per a què hi càpigues a l’espai). Un cop ho hem tingut enllestit, hem duplicat la capa. Aquesta operació l’hem hagut de repetir tantes vegades com paraules contenia la nostra frase, ja que a cada capa hem hagut d’anar posant, paraula per paraula, tota la nostra frase. Per tant, hem creat diferents capes on, en cada una, hi havia una paraula més. Per posar l’animació, hi ha una opció a “Filtros” anomenada “animació” i allà hem triat l’opció “optimitzar per a GIF”. En aquesta opció hem col·locat el temps de presència de cada lletra (un segon per cada lletra). Per observar si el temps que havies escollit era massa ràpid o massa lent ho podies veure i anar retocant tantes vegades com volguessis. Finalitzada la nostra frase, l’hem guardat, però no igual com ho faries amb una imatge normal sinó exportant-la i, un cop allà, posar que la teva imatge/text és un GIF i guardar-la com una animació.

Per fer la pràctica de les imatges, hem escollit tres fotografies que tinguessin més o menys la mateixa mida (si no la tenien, les teníem que tallar) i hem seguit els mateixos passos que l’activitat del text animat.

Una vegada finalitzades les dues pràctiques vull dir que, tot i no haver utilitzat mai aquest programa ni haver creat mai imatges animades, no és tan difícil com jo em pensava. Potser, si la nostra professora no ens hagués donat els passos a seguir m’hagués costat més, però amb la seva ajuda i seguint tots els passos a poc a poc es pot aconseguir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada